Ett stop på vägen..

Igår, på vägen upp till skolan igen på måndag blev det ett stop i Grebbestad eftersom vi alla skulle samåka tillbaka på kvällen. Ställde klockan på halv fem för att åka upp till Grebbestad i tid tills vi skulle börja fiska vid ungefär klockan sex. På morgonen kunde man ana en underbar dag, helt vindstilla och inte ett moln i sikte. Jag möter Johan o gänget utanför Grebbestad och vänder norr om till Galtö. När vi kommer fram till den varma lerviken ser vi fullt av vakande fisk! De här bådar gott.

Underbart!

Kristoffer i sitt rätta element.

Fisket börjar trögt, något tappad hos kristoffer men inte mer än så den första timmen. När man står utvadad till knäna och det vakar öring ca två meter ifrån sig lite här och var är det inte svårt att hetsa upp sig. Nästan alla typ av flugmönster och färger som man ahde i flugboxen testades de första två timmarna men inget… Men så, när fiskens vakande börjar upphöra dröjer det inte länge förens Erik tar sin första. Jag rusar över och agerar ”Håvmästar” en havsöring på 50cm. Glädjen sprider sig och alla undrar på vilken fluga? En liten orange räkimitation var rätta medicinen. Samma modell fast lite annan nyans knyts på i änden av min tafs, men innan man hinner börja kasta tar Erik sin andra för dagen! Fram med håven igen, denna gång en mindre modell, 45cm men väldigt fin. Gött jobbat Fernau!

Fernau.

Lekis me kameran.
Efter dessa intensiva minuter blir det ingen mer havsöring som får syna håvens nätmasker under dagen. Några efterföljare i det kristallklara vattnet fick man syn på, men som många gånger förr var de svårflörtade i de fina förhållandena. Men en underbar avslutning på denna helgs havsöringsturer blev det. Strålande solsken, vindstilla och en fet ”fiskebränna” i ansiktet. Som tur är blir det att vända hemåt till helgen igen som kommer för mer havsörings fiske, fast i rent akademiskt syfte såklart... Jag, Johan Olsson och Erik Fernau har nämligen ett projektarbete om Havsöringen på västkusten. Mer om Projektet kommer i veckan. Skitfiske! / Jonas Haversjö


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0