Ursäkta...

Ursäkta att jag inte har uppdaterat bloggen på ett tag nu… anledningen till detta är att jag har tappat bort min kamera med de användbara bilderna till blogginlägg. Även fast det inte har synts på bloggen har jag varit ute på en del fiskeäventyr. Makrillfiske hemma i Lysekil efter praktiktiden, Havsöringsfiske efter fet september öring på västkusten, Jakt på storgäddan i norra Vätterns skärgård, fiske efter lax, öring och gädda i klarälven - såklart med fluga. Har även faktiskt blivit lite feederfiske efter vitfisk, vilket var överraskande roligt.

Nu har utbildningen i Forshaga börjat igen efter praktiktiden och jag ser fram emot den sista tiden på skolan. Det är väldigt inspirerande att träffa alla igen och höra deras fiskehistorier från sommarens guidningar runt om i världen. Dessutom börjar nya årskullen i år och nya fiskepoolare skaffar man på löpande band. Väldigt inspirerande och man blir supertaggad på att ta sig an nya utmaningar i fisket.

Den senaste veckan har vi spenderat med skolan. Måndag till söndag. Guidning och matlagning på Löngbergets fjällhotell stod på schemat och stället var Sysslebäck i Norra Värmland. Här finns det väldigt mycket Harr och en del Öring. Harrarna är små men många, största under veckan toppade 46cm vilket är en riktigt bara Harr i dessa vatten. Fisket vi bedrev var tjecknymf och torrflugfiske. Måndag till torsdag var det uppvärmning för oss själva, både i köket och i vattnet. Tanken var att vi skulle skaffa oss tillräkligt mycket erfarenhet i älven för att guida och tillräkligt duktiga för att kunna laga och servera godmat till gästerna på fredag och lördag när det är Skarpt Läge!


Lord Rille med Hemligheter.


Liter Harr taged på CDC Magic Head räka som hamnat fel bland alla flugboxar, bar bara tvungen och testa och som många gånger för sviker inte räkan.


Paella de Valencia


Linus "Bunte" Ackeborg Serverar


Efterrätt

Hela veckan gick galant och ett riktigt bara arbete från samtliga. Tack för denna erfarenheten, skulle gärna gör om det.

Som jag sa har min kamera lite semester så mobilen får vikariera tills vidare, peppar peppar att HTC har så bra kvalité ;) / Jonas Haversjö


RSS 2.0