GäddaGösdjäddaabborredjädda

De senast två veckorna har det blivit en hel del fisketurer i den kalla vintern. Isfiske har varit något som jag inte alls varit intresserad av tidigare men när isen ligger är det svårt att dänga fluga. Fisketarmen ska ju ha sitt så ismete efter gädda, gös o abborre var ända utvägen. Nu i efterhand när man varit ut en handfull gånger med bra fiske, gått sällskap och grillkorv måste ja erkänna att ismete har sin charm. Fisket blir väldigt socialt, fisket sköter sig ganska mycket på egen hand och när vippan väl fäller och fisken rusar ut med linan blir det en kittlande kalabalik bland oss och alla spurtar i grupp mot hålet. Är det gädda, gös, abborre eller kanske en lake som har tagit betet? Hur stor är den? Många tankar går genom huvudet tills fisken landas genom hålet och det är de som gör detta fisket så spännande enligt mig.

Det finns många fördelar med ismete. Man kan täcka över en stor yta med många fler spön än vid vanligare fiske efter t.ex. gädda. Trolling är en sådan metod man kan använda många spön och fiska av mycket vatten men vid det fisket får fisk som står på specifika platser ofta bara en chans och den korta stund pluggen, draget, wobblern eller något annat bete är vid platsen passerar den relativt snabbt. Fisken får ingen längre betänketid ifall den ska huga eller inte, att fisken inte hinner fundera på om den ska hugga eller inte är ofta bra då hugget sker mer instinktivt men när vattnet är kallt och fiskarna inte är lika aktiva är ett stilla bete ofta den rätta metoden.  

Fisket för vår del har gått väldigt bra de senaste veckorna. För egendel har fisket resulterat i två nya BP:n (Personbästa) En Gös på 3,3kg och en Gädda på 5,9kg, Inget att skryta med precis men med tanke på hur mycket gädd- och gösfiske jag har hållit på med tidigare är detta helt acceptabelt. En glad Jonas helt enkelt. Det har gått väldigt bra för de andra i vårt fiskegäng som har varit ute ihop. Alexander ”Alejandro” Masalin tog nytt PB på Gädda – 8,6kg. Kristoffer Dahlstrand tog nytt PB på Gädda – 9,6kg (Andra ismetegäddan för killen!)Även sin första Lake kom upp passet före. Linus ”Bengan” Bengtsson tog den största gösen för vår del hittills på ismete – 5,3kg vilket är mycket bra. Fredrik ”Smittan” Schmiterlöw tog nytt PB på gös 4kg. Ja fisket går som sagt väldigt bra just nu, inte ett ända bompass, nya PB:n så nära som på var ända fisketur och mycket fisk med fina toppar.

I helgen väntar mer isfiske, då ligger siktet på några fina abborrar med metoden pimpelfiske och så blir det självklart ett ismete pass efter gädda och gös. Här kommer lite inspirerande bilder till er som sitter där hemma och är sugna. Skitfiske på er!


5,3Kg

"Smittans" Pb Gös på 4Kg


Mitt Pb 5,9kg


C&RKristoffer Dahlstrands Bp 9,6Kg Gädda


Kommentarer
Postat av: YO SISTHAAA

Jisses 9,6!Ser nice ut!

2012-02-15 @ 18:36:03
Postat av: Claus

Kristoffer på isen, utan flugspöet....crazy things going on in Forshaga!Grattis till fina fiskar!

2012-02-23 @ 10:34:30
Postat av: jonas

Tackar tackar Claus!

2012-02-23 @ 12:49:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0